Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kremowa zupa z łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kremowa zupa z łososiem to przepis na smaczne i efektowne danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  pietruszka
    korzeń
  • 4 gałązki  seler naciowy
  • 1 sztuka  ziemniaki
  • 1 sztuka  cebula
  • 3 łyżki  masło
  • 5 szklanek  bulion warzywny
  • 1/2 szklanki  śmietana kremówka
  • sok z cytryny
    do smaku
  • gałka muszkatołowa
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku
  • koperek
    do dekoracji
  • 100 g  łosoś
    wędzony, w cienkich plasterkach

Sposób przyrządzania:

  1. Pietruszkę, ziemniak i gałązki selera pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło i podsmaż na nim warzywa. Następnie zalej je bulionem i gotuj pod przykryciem przez 25 minut.
  2. Gdy warzywa zmiękną zmiksuj je na gładki krem i dodaj śmietanę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny.
  3. Zupę podawaj posypaną koperkiem i udekorowaną plasterkami łososia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Katniss

Posty : 3

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE