Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łosoś w sosie śmietanowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  filetów z łososia
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 pęczek  pietruszki
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 łyżeczki  pikantnej musztardy
  • 200 g  kwaśnej śmietany
  • 1 sztuka żółtko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, pokrój na jednakowe porcje. Oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Zieleninę opłucz i posiekaj.
  2. Filety z łososia smaż przez 5 minut na mocno rozgrzanym oleju. Po zdjęciu z patelni rybę trzymaj pod przykryciem, by nie wystygła.
  3. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodaj musztardę. Starannie połącz i podgrzej. Dodaj kwaśną śmietanę i zagotuj delikatnie mieszając.
  4. Do sosu dodaj zieleninę i żółtko. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Dopraw solą oraz pieprzem. Filety podawaj polane przygotowanym sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE