Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Lukrowane choineczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 500 g  mąki
  • 200 g  miodu
  • 1 szklanka  cukru
  • 60 g  margaryny
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
    Lukier biały
  • 1 szklanka  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  cukru wanilinowego
  • 1 sztuka białko

Sposób przyrządzania:

  1. Miód rozpuść, wsyp cukier, przyprawy i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj margarynę, wymieszaj i odstaw.
  2. Dodaj mąkę z sodą i jajka. Wyrób ciasto. Rozwałkuj na grubość 0,5 cm. Wykrawaj foremką ciasteczka. Piecz 12 minut w 200 st. C.
  3. Ubij pianę z białek, wsyp cukier i ubij razem na lśniącą masę. Lukruj pierniki na biało.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE