Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 kg morszczuka
2 sztuki cebule
słoik ogórków konserwowych
słoik papryki konserwowej
olej do smażenia
- Ciasto
1 szklanka mąki
1 sztuka jajko
1 łyżka przyprawy uniwersalnej
- Zalewa
4 łyżki cukru
4 łyżki octu
1/2 szklanki oleju
1/2 sztuki puszki przecieru pomidorowego
4 łyżki keczupu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wsyp mąkę. Dodaj jajko, 1/2 szklanki wody i przyprawę uniwersalną, zmiksuj na gładkie ciasto. Rybę pokrój na większe kawałki, zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
- Ogórki, paprykę i cebule pokrój w kostkę, wymieszaj. Włóż do naczynia żaroodpornego na przemian z usmażoną rybą.
- Wymieszaj składniki zalewy, dodaj 2 łyżki wody i podgotuj przez 5 minut. Zalej rybę z warzywami, przykryj i odstaw, by ciasto rozmiękło.
Źródło przepisu: Przyslij przepis