Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Morszczuk w cieście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  morszczuka
  • 2 sztuki cebule
  • słoik ogórków konserwowych
  • słoik papryki konserwowej
  • olej do smażenia
    Ciasto
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  przyprawy uniwersalnej
    Zalewa
  • 4 łyżki  cukru
  • 4 łyżki  octu
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1/2 sztuki puszki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki  keczupu

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę. Dodaj jajko, 1/2 szklanki wody i przyprawę uniwersalną, zmiksuj na gładkie ciasto. Rybę pokrój na większe kawałki, zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
  2. Ogórki, paprykę i cebule pokrój w kostkę, wymieszaj. Włóż do naczynia żaroodpornego na przemian z usmażoną rybą.
  3. Wymieszaj składniki zalewy, dodaj 2 łyżki wody i podgotuj przez 5 minut. Zalej rybę z warzywami, przykryj i odstaw, by ciasto rozmiękło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE