Dzisiaj jest: Sobota, 11.07.2020 Imieniny: Olgi i Pelagii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pieczony filet z suma z masłem cytrynowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z suma (400 g)
  • biały pieprz
  • 1/3 kostki  masła
  • kilka goździków
  • sól
  • 1 sztuka cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę opłucz, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Rozłóż suma na papierze do pieczenia i obłóż połową cytryny pokrojoną w plasterki. Piecz 25 minut w 180 st. C.
  2. Z pozostałej połówki cytryny wyciśnij sok i dodaj go razem z goździkami do masła rozpuszczonego na patelni. Odparuj.
  3. Po upieczeniu polej rybę masłem. Podawaj na gorąco z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Więcej przysmaków...


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE