Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 4 sztuki jajka
- 2 łyżki twarożek
- 1 łyżka przecier pomidorowy
- 1/2 łyżeczki papryka (przyprawa)
mielona, słodka - 8 sztuk papryczka czerwona
marynowane - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i przetnij na pół. Żółtka ostrożnie wyjmij z białek, dokładnie rozetrzyj w misce. Dodaj twarożek i koncentrat. Dopraw do smaku solą oraz papryką. Wymieszaj.
- Przygotowany farsz przełóż do szprycy z dekoracyjną końcówką. Wypełnij farszem białka. Wierzch posyp posiekanymi papryczkami.
Źródło przepisu: Potrawy z jajek