Dzisiaj jest: Niedziela, 28.11.2021 Imieniny: Grzegorza i Zdzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Rolada z dorsza i łososia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z dorsza (600 g)
  • 1 sztuka cytryna
  • 1/2 szklanki  ugotowanego ryżu
  • 2 sztuki ogórki konserwowe
  • 300 g  fileta z łososia
  • 100 g  startego sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z dorsza umyj, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
  2. Łososia i ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z ugotowanym ryżem oraz serem. Na jednym filecie z dorsza ułóż farsz, przykryj drugim filetem. Zwiąż delikatnie bawełnianą nicią.
  3. Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej rybę, zawiń. Piecz 35 minut w 160 st. C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE