Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Rolada z dorsza i łososia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z dorsza (600 g)
  • 1 sztuka cytryna
  • 1/2 szklanki  ugotowanego ryżu
  • 2 sztuki ogórki konserwowe
  • 300 g  fileta z łososia
  • 100 g  startego sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z dorsza umyj, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
  2. Łososia i ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z ugotowanym ryżem oraz serem. Na jednym filecie z dorsza ułóż farsz, przykryj drugim filetem. Zwiąż delikatnie bawełnianą nicią.
  3. Folię aluminiową posmaruj olejem, ułóż na niej rybę, zawiń. Piecz 35 minut w 160 st. C. Podawaj na ciepło lub zimno.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE