Dzisiaj jest: Środa, 02.12.2020 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Sałatka śledziowa z fasolą i ogórkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka śledziowa z fasolą i ogórkiem to przepis na smaczną przekąskę. Danie będzie również smacznym dodatkiem na świątecznym stole.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  śledzie
    marynowane, płaty
  • 1 puszka  fasola czerwona konserwowa
  • 1 sztuka  cebula biała
  • 3 sztuki  ogórek konserwowy
  • 3 gałązki  natka pietruszki
    Sos:
  • 3 łyżki  majonez
  • 3 łyżki  jogurt naturalny
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie pokrój na kawałki. Fasolkę osącz. Cebulę pokrój w kostkę, a ogórki w plasterki. Składniki ułóż na półmisku.
  2. Z majonezu, jogurtu, cukru, soli i pieprzu przygotuj sos, polej nim sałatkę. Wymieszaj i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE