Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Śledź w zalewie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  filetów śledziowych
  • 2 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  octu winnego
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 szczypta  cukru
  • 1 szczypta  soli
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie przepłucz w zimnej wodzie, odcedź i zostaw na 10 minut na sicie. Pokrój je w kawałki.
  2. Do miski wlej oliwę i ocet winny. Dopraw solą, pieprzem oraz cukrem. Dokładnie wymieszaj.
  3. Zalej śledzie sosem i dodaj pokrojoną cebulę oraz ziele angielskie. Odstaw na noc do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE