Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Świąteczny karp zapiekany z migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 kg karpia
  • 2 szklanki  mleka
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • 2 łyżki  płatków migdałowych
  • olej
  • przyprawa do ryb
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia spraw, umyj, odetnij płetwy, ogon i głowę, wyfiletuj.
  2. Rybę zalej mlekiem, odstaw na 30 minut, a następnie osusz, obsyp przyprawą do ryb.
  3. Każdy kawałek maczaj w rozbitym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej z masłem i smaż na nim rybę z obu stron.
  4. Podsmażoną rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp migdałami. Wstaw do ciepłego piekarnika i chwilę podpiecz.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE