Dzisiaj jest: Czwartek, 29.10.2020 Imieniny: Euzebii i Narcyza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Świąteczny kisiel żurawinowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kisiel żurawinowy to przepis na domowy, smaczny deser.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 szklanka  żurawina
  • 2 szklanki  woda
  • 2 łyżeczki  mąka ziemniaczana
  • 3 łyżki  cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Żurawinę umyj, posiekaj i zmiksuj. Dodaj 1,5 szklanki wody i zagotuj. Następnie dodaj cukier.
  2. W pozostałej zimnej wodzie rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i wlej do kompotu, ciągle mieszając.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE