Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki filety śledziowe matiasy
- 2 sztuki ogórki małosolne
- 1 sztuka czerwona cebula
- 3 sztuki grzybki marynowane
- 1/4 sztuki czerwonej papryki
- 1/4 sztuki żółtej papryki
- 2 sztuki jajka
- 3 łyżki oleju
- sok z cytryny
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Śledzie namocz w zimnej wodzie, osącz i pokrój w kostkę.
- Cebulę, ogórki i grzybki posiekaj. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Warzywa połącz ze śledziami, ugotowanymi posiekanym jajkami. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka