Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Wielkanocna pascha w wersji light


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wielkanocna pascha w wersji light to danie świąteczne dla dbających o linię. Można je podawać ze świeżymi owocami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  twaróg
  • 2 sztuki  żółtko z jajka
  • 4 łyżki  cukier
  • 1 garść  rodzynki
  • 1 garść  pomarańcze
    kandyzowane
  • 1 garść  mieszanka keksowa

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce kandyzowane włóż do miski, zalej wodą i odstaw na 10 minut. Następnie odsącz i osusz na sicie.
  2. Żółtka ucieraj z cukrem, aż staną się białe. Następnie ciągle ucierając dodaj pokruszony twaróg. Na koniec wrzuć rodzynki i owoce kandyzowane. Delikatnie wszystko razem wymieszaj.
  3. Szklaną miseczkę wyłóż podwójnie złożoną gazą. Przełóż do niej masę serową i delikatnie przykryj gazą. Przyciśnij ciężkim słoikiem z wodą i odstaw do lodówki na 12 godzin.
  4. Po tym czasie wyjmij paschę z miski, usuń gazę i udekoruj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE