Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wielkanocna przystawka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wielkanocną przystawkę można doprawić według uznania solą oraz pieprzem. Świetnie smakuje również udekorowana majonezem lub sosem chrzanowym.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 plastrów  szynka
  • 3 sztuki  jajka
  • 1 garść  rzeżucha
  • 1 pęczek  szczypior

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przetnij wzdłuż na pół.
  2. Na talerzu ułóż zwinięte na pół plasterki szynki. Na nich ułóż porcję rzeżuchy i połówkę jajka. Całość zwiąż szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE