Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wielkanocny żur


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Do tradycyjnego żurku najlepiej podawać pieczywo. Można również podać osobno ziemniaki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  kiełbasa biała
  • 1 szklanka  żur
    do smaku
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 4 ząbki  czosnek
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • 3 ziarenka  ziele angielskie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki, zalej 1,5 litra wrzątku. Dodaj żur, czosnek i przyprawy. Gotuj przez 5 minut.
  2. Na talerzach rozłóż jajka obrane ze skorupek i przekrojone na ćwiartki. Zalej je zupą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE