Dzisiaj jest: Wtorek, 29.09.2020 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Wielkanocny żur


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Do tradycyjnego żurku najlepiej podawać pieczywo. Można również podać osobno ziemniaki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  kiełbasa biała
  • 1 szklanka  żur
    do smaku
  • 4 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • 4 ząbki  czosnek
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • 3 ziarenka  ziele angielskie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki, zalej 1,5 litra wrzątku. Dodaj żur, czosnek i przyprawy. Gotuj przez 5 minut.
  2. Na talerzach rozłóż jajka obrane ze skorupek i przekrojone na ćwiartki. Zalej je zupą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE