Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 opakowania suszonych podgrzybków
1 sztuka i 1/2 l bulionu warzywnego
1 sztuka kubek śmietany 30%
3 sztuki liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
sól
pieprz
makaron łazanki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie odcedź i pokrój w paski. Tak przygotowane grzyby przełóż do garnka, zalej bulionem. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i gotuj, aż grzyby będą miękkie.
- Pod koniec gotowania zabiel zupę śmietanką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ugotowanymi łazankami.
Źródło przepisu: Więcej przysmaków...