Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Wigilijna zupa grzybowa z łazankami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 opakowania  suszonych podgrzybków
  • 1 sztuka i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 1 sztuka kubek śmietany 30%
  • 3 sztuki liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • makaron łazanki

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie odcedź i pokrój w paski. Tak przygotowane grzyby przełóż do garnka, zalej bulionem. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i gotuj, aż grzyby będą miękkie.
  2. Pod koniec gotowania zabiel zupę śmietanką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ugotowanymi łazankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Więcej przysmaków...


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE