Dzisiaj jest: Wtorek, 29.09.2020 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Wigilijny kompot z suszonych owoców z korą z cynamonu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 300 g  suszonych śliwek
  • 2 sztuki suszone gruszki
  • 250 g  suszonych śliwek
  • 100 g  suszonych moreli
  • 6 sztuk suszonych fig
  • 10 sztuk suszonych daktyli
  • 2 sztuki kawałki kory z cynamonu
  • 5-6 sztuk goździków

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki opłucz i razem z pozostałymi suszonymi owocami wrzuć do garnka. Dodaj przyprawy i zalej wszystko 3 litrami wody. Zagotuj, a następnie odstaw do przestygnięcia. Przed podaniem możesz dosłodzić kompot brązowym cukrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE