Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 l mleka
200 g migdałów bez skórki
1 łyżka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny
kawałek kory cynamonu
100 g kaszy manny
1 łyżeczka maku
2 łyżki płatków migdałowych
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Migdały bez skórki zalej mlekiem, dodaj miód oraz kawałek kory cynamonu i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wsyp kaszę mannę i gotuj jeszcze 15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
- Następnie wyjmij z zupy korę cynamonu, zmiksuj zupę na gładki krem. Wlej porcje do miseczek, udekoruj prażonymi płatkami i posyp odrobiną maku.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia