Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa orzechowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3 szklanki  bulionu drobiowego
  • 5 łyżek  masła orzechowego
  • 4 łyżki  rozdrobnionych orzechów włoskich
  • 5 łyżek  mielonych migdałów
  • 3 sztuki kromki ciemnego pieczywa
  • 2 łyżeczki  prażonej cebuli
  • koperek
  • kilka orzechów włoskich do dekoracji
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion drobiowy wlej do garnka i zagotuj. Dodaj masło orzechowe, po czym dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki.
  2. Do składników dodaj orzechy włoskie, mielone migdały i prażoną cebulę. Następnie dokładnie wymieszaj i gotuj przez 5 minut. Zupę dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i solą.
  3. Chleb pokrój w kostkę i zrumień na patelni bez dodatku tłuszczu. Zupę podawaj z grzankami, udekorowaną orzechami włoskimi i koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE