Dzisiaj jest: Sobota, 08.08.2020 Imieniny: Emila i Cyryla



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa rybna z koperkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 700 g  filetów z dorsza
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki ziarna pieprzu
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  pieprzu cytrynowego
  • 150 ml  śmietany 18%
  • kilka gałązek posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, przekrój na pół i opal nad gazem. Gdy na powierzchni pojawią się czarne bąble, włóż cebule do garnka. Dodaj umytą i obraną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie oraz ziarna pieprzu i zalej wszystko 2 litrami wody. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
  2. Rybę umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do gotującej się zupy i gotuj jeszcze 15 minut.
  3. Śmietanę wymieszaj z łyżką gorącej zupy. Dopraw do smaku pieprzem zwykłym i cytrynowym oraz solą. Wlej do zupy i wymieszaj. Nie gotuj.
  4. Gotową zupę rozlej do miseczek. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE