Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie zakwas
2 l bulion warzywny
2 sztuki jajka
2 sztuki ziemniaki
100 g kiełbasa
śląska1/2 łyżki musztarda
ostra1 łyżka chrzan
4 ząbki czosnek
1/2 łyżki majeranek
1 pęczek kolendra
świeżasól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do ciepłego bulionu warzywnego dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, 4 ząbki czosnku, majeranek, chrzan, musztardę i pokrojoną w plasterki kiełbasę śląską.
- Gotujemy przez 30 minut. Dodajemy sól i butelkę zakwasu.
- Całość gotujemy przez 20 minut. Podajemy z połówkami jajka i świeżą kolendrą.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl