Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tunezyjska jajecznica


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 główka  czosnku
  • 2 sztuki papryki
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 4 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • chili
  • kolendra
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojone pomidory. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, przyprawy i 2 szklanki wody. Mieszaj, aż się zagotuje. Duś 15-20 minut.
  2. Kilka minut przed końcem duszenia wbij jajka i poczekaj, aż białka się zetną. Potrawę możesz wymieszać, by uzyskać efekt podobny do tradycyjnej jajecznicy. Podawaj z jasnym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE