Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka puszka pomidorów
- 1 główka czosnku
- 2 sztuki papryki
- 1 sztuka mała cukinia
- 4 sztuki jajka
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- chili
- kolendra
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oliwy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojone pomidory. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, przyprawy i 2 szklanki wody. Mieszaj, aż się zagotuje. Duś 15-20 minut.
- Kilka minut przed końcem duszenia wbij jajka i poczekaj, aż białka się zetną. Potrawę możesz wymieszać, by uzyskać efekt podobny do tradycyjnej jajecznicy. Podawaj z jasnym pieczywem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka