Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.06.2021 Imieniny: Walerego i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Tunezyjska jajecznica


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 główka  czosnku
  • 2 sztuki papryki
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 4 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • chili
  • kolendra
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojone pomidory. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, przyprawy i 2 szklanki wody. Mieszaj, aż się zagotuje. Duś 15-20 minut.
  2. Kilka minut przed końcem duszenia wbij jajka i poczekaj, aż białka się zetną. Potrawę możesz wymieszać, by uzyskać efekt podobny do tradycyjnej jajecznicy. Podawaj z jasnym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE