Dzisiaj jest: Sobota, 21.05.2022 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Tunezyjska jajecznica


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 główka  czosnku
  • 2 sztuki papryki
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 4 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • chili
  • kolendra
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojone pomidory. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, przyprawy i 2 szklanki wody. Mieszaj, aż się zagotuje. Duś 15-20 minut.
  2. Kilka minut przed końcem duszenia wbij jajka i poczekaj, aż białka się zetną. Potrawę możesz wymieszać, by uzyskać efekt podobny do tradycyjnej jajecznicy. Podawaj z jasnym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE