Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Szpinak po arabsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 sztuka cebula pocięta na plasterki
  • 2 ząbki  czosnku, rozgniecione
  • 1 kg  świeżego szpinaku lub 1 kg rozmrożonego i odsączonego szpinaku
  • 1 łyżeczka  nasion kminu (czarnuszki)
  • 400 g  ciecierzycy z puszki, odsączoonej lub 400 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej oliwę na dużej patelni i smaż cebulę przez około 5 minut, aż się zeszkli.
  2. Dodaj rozdrobniony czosnek i nasiona kminu (czarnuszki), a następnie smaż kolejną minutę.
  3. Dodaj szpinak etapami, mieszając, aż liście zaczną się obkurczać.
  4. Dodaj ciecierzycę, masło i dopraw solą i pieprzem.
  5. Podgrzej całość aż potrawa zacznie się wrzeć, a następnie podawaj na gorąco.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dagmara

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE