Dzisiaj jest: Niedziela, 06.10.2024 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bigos ze świeżej kapusty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusty
  • 6 sztuk pieczarek
  • 3-4 sztuki pomidory
  • pietruszka
  • marchewka
  • ćwierć kalafiora
  • 2 sztuki liście selera
  • strąk papryki
  • 2 sztuki cebule
  • groszek zielony świeży
  • 1 łyżka  rosołu z koncentratu
  • sproszkowana papryka słodka i ostra
  • majeranek. kminek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na maśle.
  2. Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Kapustę poszatkować, paprykę i liście selera pokroić w paski, cebulę w plasterki, kalafior podzielić na różyczki, dodać groszek, pół litra wody, koncentrat rosołu, włożyć grzyby i dusić razem do miękkości. Doprawić przyprawami.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE