Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 główka kapusty
6 sztuk pieczarek
3-4 sztuki pomidory
pietruszka
marchewka
ćwierć kalafiora
2 sztuki liście selera
strąk papryki
2 sztuki cebule
groszek zielony świeży
1 łyżka rosołu z koncentratu
sproszkowana papryka słodka i ostra
majeranek. kminek
pieprz
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na maśle.
- Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Kapustę poszatkować, paprykę i liście selera pokroić w paski, cebulę w plasterki, kalafior podzielić na różyczki, dodać groszek, pół litra wody, koncentrat rosołu, włożyć grzyby i dusić razem do miękkości. Doprawić przyprawami.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników