Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 główka kapusty
- 6 sztuk pieczarek
- 3-4 sztuki pomidory
- pietruszka
- marchewka
- ćwierć kalafiora
- 2 sztuki liście selera
- strąk papryki
- 2 sztuki cebule
- groszek zielony świeży
- 1 łyżka rosołu z koncentratu
- sproszkowana papryka słodka i ostra
- majeranek. kminek
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na maśle.
- Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Kapustę poszatkować, paprykę i liście selera pokroić w paski, cebulę w plasterki, kalafior podzielić na różyczki, dodać groszek, pół litra wody, koncentrat rosołu, włożyć grzyby i dusić razem do miękkości. Doprawić przyprawami.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników