Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Birchermuesli - zboża z owocami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

szwajcarska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 10 dag  pokruszonych ziarenek żyta
  • 10 dag  pokruszonych ziarenek pszenicy
  • 2 sztuki kwaskowate soczyste jabłka
  • świeżo wyciśnięty sok z 2 cytryn
  • 2 sztuki banany
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 30 dag  chudego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  rodzynek
  • 4 łyżki  płatków owsianych
  • 2 łyżki  pestek słonecznika
  • 5 dag  obranych i pokrojonych w słupki migdałów

Sposób przyrządzania:

    Żyto i pszenicę przełóż do miski, wypłucz, osącz i zalej taką ilością zimnej wody, aby ziarenka były przykryte. Odstaw na całą noc do napęcznienia. Nazajutrz umyj jabłka, pokrój je na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Ćwiartki owoców zetrzyj na grubej tarce, wymieszaj z sokiem z 1 cytryny. Banany obierz, pokrój na plasterki i skrop resztą soku. Pomarańcze obierz i powykrawaj fileciki. Wymieszaj jogurt z miodem, opłucz rodzynki. Wymieszaj żyto i pszenicę z owocami, jogurtem, rodzynkami, płatkami owsianymi, pestkami słonecznika i migdałami. Podawaj w miseczkach



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE