Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Brokuły zapiekane z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł (400 - 500 g)
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka mała cebula
  • 100 g  sera z niebieską pleśnią
  • 150 g  śmietany 30%
  • 50 g  parmezanu
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 2-3 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i doprowadź ją do wrzenia. Następnie włóż brokuła i gotuj 5 minut. Warzywa odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni.
  2. W rondelku rozpuść masło i zeszklij na nim drobno posiekaną cebulę. Następnie dołóż rozdrobniony ser pleśniowy i wlej śmietanę, po czym podgrzej.
  3. Całość wymieszaj ubijaczką, aby ser dobrze się rozpuścił. Dopraw solą i pieprzem. Brokuły zalej sosem śmietanowo - serowym. Wierzch posyp startym parmezanem. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut.
  4. Bułkę tartą zrumień na maśle i posyp nią gotową zapiekankę. Danie podawaj na gorąco.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE