Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bułeczki zapiekane z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki bułki
  • 40 dag  pieczarek
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  ketchupu
  • 1 łyżka  masła
  • 20 dag  żółtego sera
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w małą kostkę. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż na nim cebulę i pieczarki.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dodaj ketchup, szczypiorek i kilka posiekanych listków bazylii. Wbij jajka i wymieszaj. Zdejmij z ognia.
  4. Z bułek wydrąż trochę miąższu. Włóż farsz pieczarkowy i posyp startym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE