Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Bułeczki zapiekane z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki bułki
  • 40 dag  pieczarek
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  ketchupu
  • 1 łyżka  masła
  • 20 dag  żółtego sera
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w małą kostkę. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż na nim cebulę i pieczarki.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dodaj ketchup, szczypiorek i kilka posiekanych listków bazylii. Wbij jajka i wymieszaj. Zdejmij z ognia.
  4. Z bułek wydrąż trochę miąższu. Włóż farsz pieczarkowy i posyp startym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE