Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki bułki
- 40 dag pieczarek
- 1 sztuka średnia cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 sztuki jajka
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka masła
- 20 dag żółtego sera
- świeża bazylia
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w małą kostkę. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż na nim cebulę i pieczarki.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dodaj ketchup, szczypiorek i kilka posiekanych listków bazylii. Wbij jajka i wymieszaj. Zdejmij z ognia.
- Z bułek wydrąż trochę miąższu. Włóż farsz pieczarkowy i posyp startym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!