Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
4 sztuki bułki
40 dag pieczarek
1 sztuka średnia cebula
1 pęczek szczypiorku
2 sztuki jajka
1 łyżka ketchupu
1 łyżka masła
20 dag żółtego sera
świeża bazylia
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w małą kostkę. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż na nim cebulę i pieczarki.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dodaj ketchup, szczypiorek i kilka posiekanych listków bazylii. Wbij jajka i wymieszaj. Zdejmij z ognia.
- Z bułek wydrąż trochę miąższu. Włóż farsz pieczarkowy i posyp startym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!