Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cebula z ryżem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  cebuli (jednakowej wielkości)
  • 10 dag  ryżu
  • 3 łyżki  tłuszczu
  • 1 szklanka  mleka
  • majeranek
  • 10 dag  przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka  mąki
  • 3 sztuki jaja
  • 1 szklanka  wywaru z włoszczyzny
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć, sparzyć wrzątkiem, posolić. Połowę środków cebuli posiekać i poddusić na tłuszczu.
  2. Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, następnie zalać mlekiem i gotować do miękkości. Jaja ugotować na twardo, obrać, posiekać i włożyć do ostudzonego ryżu. Dodać uduszoną cebulę, przyprawy i starannie wymieszać.
  3. Tak przygotowanym farszem napełnić cebule, włożyć do rondla, podlać wywarem z warzyw i udusić. Sos zagęścić mąką, dodać przecier pomidorowy. Podawać z ziemniakami.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE