Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Cebula z ryżem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  cebuli (jednakowej wielkości)
  • 10 dag  ryżu
  • 3 łyżki  tłuszczu
  • 1 szklanka  mleka
  • majeranek
  • 10 dag  przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka  mąki
  • 3 sztuki jaja
  • 1 szklanka  wywaru z włoszczyzny
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć, sparzyć wrzątkiem, posolić. Połowę środków cebuli posiekać i poddusić na tłuszczu.
  2. Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie, następnie zalać mlekiem i gotować do miękkości. Jaja ugotować na twardo, obrać, posiekać i włożyć do ostudzonego ryżu. Dodać uduszoną cebulę, przyprawy i starannie wymieszać.
  3. Tak przygotowanym farszem napełnić cebule, włożyć do rondla, podlać wywarem z warzyw i udusić. Sos zagęścić mąką, dodać przecier pomidorowy. Podawać z ziemniakami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE