Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Chińskie roladki szpinakowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 20 sztuk dużych liści szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 1 sztuka dymka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka kawałek imbiru (wielkości orzecha włoskiego)
  • 250 g  tofu
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka  wina ryżowego
  • 2 łyżki  skrobi
  • 1/4 l  bulionu warzywnego
  • olej sezamowy do skropienia

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku opłukać pod zimną wodą, blanszować minutę w osolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową i dokładnie osączyć.
  2. Dymkę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Czosnek oraz imbir obrać i posiekać. Tofu pokroić w kostkę. Wymieszać z jajkiem, sosem sojowym, winem ryżowym, łyżką skrobi, solą, pieprzem oraz cukrem.
  3. Liście szpinaku rozłożyć na blacie, obłożyć masą tofu, zrolować i przekroić w poprzek na pół. Włożyć roladki do garnka (powierzchnią przecięcia do dołu) i podlać je bulionem. Całość nakryć i dusić na średnim ogniu ok. 5 minut.
  4. Resztę skrobi wymieszać z bulionem, wlać do garnka i dusić roladki jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem pokropić olejem sezamowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE