Dzisiaj jest: Sobota, 16.10.2021 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Cukinia z kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki małe cukinie
  • puszka kukurydzy
  • jajo
  • 3 łyżki  mleka
  • 2 sztuki pomidory
  • pół szklanki tartego żółtego sera
  • bazylia suszona
  • 2 sztuki oleju
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie myć, przekroić wzdłuż, ostrożnie wydrążyć środek. Kukurydzę odsączyć, dodać jajo, mleko, drobno pokrojone pomidory, przyprawy i wymieszać. Wypełnić cukinie farszem, posypać serem, skropić olejem.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Pod koniec zdjąć pokrywkę.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE