Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
20 dag mąki krupczatki
3 sztuki małe bułeczki
jajo
sól
pół szklanki wody
2 łyżki tłuszczu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czerstwe bułeczki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na tłuszczu i odstawiamy do ostygnięcia. Z mąki, wody (zamiast zwykłej wody można użyć gazowanej wody mineralnej) i jaja przygotowujemy ciasto, dobrzeje wyrabiamy, dodajemy pokrojoną bułkę i ponownie zagniatamy.
- Zostawiamy na godzinę, następnie formujemy podłużny wałek, który wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 20 min. Ugotowane ciasto kroimy w plastry. Podajemy z sosem pomidorowym.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis