Dzisiaj jest: Niedziela, 12.07.2020 Imieniny: Jana i Gwalberta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Czeskie knedle


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  mąki krupczatki
  • 3 sztuki małe bułeczki
  • jajo
  • sól
  • pół szklanki wody
  • 2 łyżki  tłuszczu

Sposób przyrządzania:

  1. Czerstwe bułeczki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na tłuszczu i odstawiamy do ostygnięcia. Z mąki, wody (zamiast zwykłej wody można użyć gazowanej wody mineralnej) i jaja przygotowujemy ciasto, dobrzeje wyrabiamy, dodajemy pokrojoną bułkę i ponownie zagniatamy.
  2. Zostawiamy na godzinę, następnie formujemy podłużny wałek, który wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 20 min. Ugotowane ciasto kroimy w plastry. Podajemy z sosem pomidorowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE