Dzisiaj jest: Środa, 23.09.2020 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Dynia z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 60 dag  dyni
  • 20 dag  czerwonej papryki (można dodać zieloną)
  • 2 łyżki  stołowe masła
  • 1 łyżka  stołowa mąki pszennej
  • 1/2 szklanki  słodkiej śmietany 18%
  • 1 sztuka cebula
  • 1 szczypta  soli
  • cukier (ilość wg uznania - do smaku)
  • koperek
  • 1/2 l  wody

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować wodę na wrzątek.
  2. Pokroić cebulę i paprykę w kostkę.
  3. Wrzącą wodą zalewamy przygotowaną wcześniej cebulę i paprykę.
  4. Dodajemy do tego masło, sól i cukier.
  5. Dusimy chwilę w garnku pod przykrywką na średnim ogniu.
  6. W międzyczasie kroimy dynię w paski i siekamy koperek.
  7. Dodajemy do garnka pokrojoną dynię.
  8. Mieszamy mąkę ze śmietaną i zaciągamy tym potrawę.
  9. Dusimy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie i potrawa uzyska dostatecznie gęstą konsystencję.
  10. Koperek można dodać do potrawy i wymieszać lub posypać nim wyłożone na talerz danie.
Smacznego !


Źródło przepisu: Przepis autorski inspirowany kuchnią wegetariańską


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 1


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE