Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 500 g świeżych grzybów
- 5 sztuk ziemniaków
- 1 sztuka cebulka
- 1 sztuka jajko
- bułka tarta
- olej
- świeży tymianek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jeszcze gorące obierz i zmiel. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Grzyby pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim cebulę z grzybami. Dopraw solą i pieprzem. Ostudź.
- Do miski wrzuć zmielone ziemniaki, cebulę, grzyby i jajko. Wymieszaj na jednolitą masę. Dopraw do smaku tymiankiem i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj bułkę tartą.
- Z masy formuj podłużne wałeczki, obtocz je w bułce tartej. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju.
Źródło przepisu: moja Kuchnia