Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
2 sztuki małe cukinie
1 pęczek szalotki lub dymki
2 łyżki oleju sezamowego
2-3 sztuki marchwie
po strąku zielonej, czerwonej i żółtej papryki
25 dag pieczarek
1 łyżka łagodnego sosu sojowego
1 łyżka płynnego miodu
1 łyżka soku z cytryny
20 dag kiełków fasoli
1-2 łyżki ziarna sezamowego
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulki pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju ok.1 min. Włożyć pokrojoną w kostkę marchew oraz oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę, smażyć przez 2-3 min, często mieszając. Dodać pieczarki pokrojone w paski, pokrojone w paski cukinie, smażyć kolejne 2-3 min.
- Wlać sos sojowy wymieszany z sokiem z cytryny oraz miodem. Potrawę doprawić solą i pieprzem. Na końcu wsypać kiełki fasoli i smażyć znów 2-3 min. Tuż przed podaniem gulasz posypać ziarnem sezamowym.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!