Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz cukiniowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe cukinie
  • 1 pęczek  szalotki lub dymki
  • 2 łyżki  oleju sezamowego
  • 2-3 sztuki marchwie
  • po strąku zielonej, czerwonej i żółtej papryki
  • 25 dag  pieczarek
  • 1 łyżka  łagodnego sosu sojowego
  • 1 łyżka  płynnego miodu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 20 dag  kiełków fasoli
  • 1-2 łyżki  ziarna sezamowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulki pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju ok.1 min. Włożyć pokrojoną w kostkę marchew oraz oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę, smażyć przez 2-3 min, często mieszając. Dodać pieczarki pokrojone w paski, pokrojone w paski cukinie, smażyć kolejne 2-3 min.
  2. Wlać sos sojowy wymieszany z sokiem z cytryny oraz miodem. Potrawę doprawić solą i pieprzem. Na końcu wsypać kiełki fasoli i smażyć znów 2-3 min. Tuż przed podaniem gulasz posypać ziarnem sezamowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE