Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 5 sztuk jaj
- 10 dag pieczarek
- natka pietruszki
- sałata
- majonez
- olej
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jaja ugotować na twardo. Gdy przestygną, zdjąć skorupki, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i poddusić na oleju.
- Żółtka rozgnieść widelcem. Zieleninę drobno posiekać. Połączyć żółtka, pieczarki i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem. Otrzymaną masą napełnić białka jaj. Ułożyć na półmisku udekorowanym sałatą. Udekorować natką pietruszki.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników