Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kalafiorowe kotleciki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży kalafior
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior podziel na różyczki i ugotuj. Odsącz, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Kalafior wsyp do miski. Dodaj 1/2 szklanki bułki tartej, jajko, cebulę, masło, sól i pieprz. Wymieszaj na gładką masę.
  3. Bierz po kęsie masy i formuj kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE