Dzisiaj jest: Piątek, 05.03.2021 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kapusta z fasolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli
  • 1 główka  kapusty
  • 1.5 sztuk - 2 kg ziemniaków
  • cebula
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obrać, kapistę poszatkować. Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować, pod koniec gotowania włożyć obrane i ugotowane ziemniaki, osolić i gotować,aż będą miękkie.
  2. Ugotowane ziemniaki wraz z fasolą odcedzić (wywaru nie wylewać), utłuc pure, połączyć z oddzielnie ugotowaną kapustą i bardzo dokładnie wymieszać. Gdyby potrawa była za gęsta można dodać trochę wywaru i wymieszać. Przed podaniem można okrasić małą ilością cebulki podsmażonej. Można także posypać pieprzem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE