Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 5 sztuk dużych ziemniaków
- 45 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnku
- 20 dag pieczarek
- olej do smażenia
- masło
- 1 sztuka jajko
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz i drobno posiekaj. Szpinak podsmaż na maśle razem z czosnkiem. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę, podsmaż i dodaj do szpinaku. Smaż na małym ogniu, aż nadmiar wody odparuje.
- Następnie wbij jajko i smaż ciągle mieszając, żeby jajko połączyło się z masą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Ziemniaki obierz, umyj i przekrój na pół. Wydrąż łyżeczką środki. W zagłębienia włóż trochę masła, posyp solą i włóż farsz szpinakowy.
- Ziemniaki układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie temperaturę zmniejsz do 160 st. C i piecz jeszcze chwilę.
Źródło przepisu: przyślij przepis!