Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kartofelki nadziewane szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk dużych ziemniaków
  • 45 dag  mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 20 dag  pieczarek
  • olej do smażenia
  • masło
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Szpinak podsmaż na maśle razem z czosnkiem. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę, podsmaż i dodaj do szpinaku. Smaż na małym ogniu, aż nadmiar wody odparuje.
  2. Następnie wbij jajko i smaż ciągle mieszając, żeby jajko połączyło się z masą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  3. Ziemniaki obierz, umyj i przekrój na pół. Wydrąż łyżeczką środki. W zagłębienia włóż trochę masła, posyp solą i włóż farsz szpinakowy.
  4. Ziemniaki układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie temperaturę zmniejsz do 160 st. C i piecz jeszcze chwilę.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE