Dzisiaj jest: Sobota, 31.10.2020 Imieniny: Urbana i Augusta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kasza gryczana z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  kaszy gryczanej palonej łamanej
  • 40 dag  pieczarek
  • 3 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • tymianek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotować na sypko. Grzyby oczyścić, opłukać, odsączyć, grubo pokroić i smażyć na rozgrzanym oleju, aż sos wyparuje. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
  2. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem kłaść na przemian warstwy kaszy i grzybów. Na wierzchu położyć kilka kawałków masła. Potrawę wstawić do piekarnika i zapiekać, aż na wierzchu powstanie rumiana skorupa. Podawać w tym samym naczyniu, w którym się zapiekała, z surówką.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrway z kasz


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE