Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kasza kuskus z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  kaszy kuskus
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 1 sztuka duży bakłażan
  • 4 ząbki  czosnku
  • 3 szklanki  rosołu warzywnego
  • 4 sztuki gałązki selera naciowego
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sok z 1 małej cytryny
  • 1 łyżka  ziół prowansalskich
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. W pierwszej kolejności pokroić bakłażana w kostkę. Posolić i odstawić na sicie na 15 minut, aby zgubić goryczkę, następnie opłukać i osuszyć.
  2. Seler pociąć na mniejsze kawałki. Czosnek obrać pokroić w cieniutkie plasterki. Paprykę pokroić na kawałki. Zalać kaszę kuskus wrzącym rosołem warzywnym. Przykryć pokrywką.
  3. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni, dorzucić czosnek, po chwili dodać seler oraz paprykę i smażyć przez chwilę. Dodać bakłażany. Smażyć aż zmiękną. Dodać zioła prowansalskie. Przegarnąć widelcem kus kus dolewając 2 łyżki oliwy i sok z cytryny. Doprawić do smaku. Warzywa posolić i oprószyć pieprzem. Podawać warzywa na kuskusie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE