Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kisz serowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

szwajcarska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 45 dag  mrożonego ciasta francuskiego
  • 8 sztuk jajek
  • 50 dag  gęstej śmietany (np. tortowej)
  • pieprz
  • tarta gałka muszkatołowa
  • 30 dag  Emmentalera
  • 30 dag  sera koziego (półtwardego)
  • 20-25 dag  sera typu rokpol
  • świeże oregano

Sposób przyrządzania:

    Ciasto rozmroź w temperaturze pokojowej. Jajka utrzyj mikserem ze śmietaną, przypraw do smaku gałką i pieprzem. Dodaj Emmentaler i ser kozi (oba starte na grubej tarce) oraz pokrojony w kosteczę rokpol. Wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem. Rozwałkuj ciasto, przełóż je na blachę i uformuj brzeg wysoki na 2 cm. Ciasto nakłuwaj widelcem. Na wierzchu rozłóż masę serową, piecz 35 minut w temp. 200°C. Po 20 minutach przykryj ciasto pergaminem. Przed podaniem posyp oregano.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

    Joanna Węglarowicz

    Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


    Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE