Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety ze słodkiej kapusty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 główki  kapusty
  • 1 sztuka bułka
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 sztuki cebuli
  • bułka tarta
  • 1 szklanka  mleka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Bułkę namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Podsmaż na nim cebulę. Następnie dodaj poszatkowaną kapustę i wymieszaj. Podlej wodą, posól i duś do miękkości. Następnie kapustę odsącz i przestudź.
  3. Bułkę odciśnij z mleka i dodaj ją do kapusty. Następnie dodaj jeszcze jajka, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wyrabiaj na jednolitą masę.
  4. Dłonie maczaj w wodzie, bierz kęs masy kapuścianej i formuj kotleciki. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE