Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Krokiety ziemniaczano-orzechowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  ziemniaków
  • 150 g  orzechów włoskich łuskanych
  • 2 sztuki jajka
  • 100 g  bułki tartej
  • 3 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Jeszcze gorące odcedź i utłucz na gładką masę.
  2. Orzechy zmiel, połącz z ziemniakami. Dodaj łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki, 1 jajko, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na jednolitą masę i uformuj krokiety o długości 5 cm.
  3. Każdy krokiet obtocz w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Następnie smaż krokiety na rozgrzanym oleju, aż będą miały złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE