Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krusztadki ziemniaczane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 4 łyżki  masła
  • 1/3 szklanki  śmietany
  • 2 sztuki jajka
  • 10 dag  sera żółtego
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, zalej osolonym wrzątkiem i ugotuj pod przykryciem. Odcedź, przestudź i przepuść przez praskę.
  2. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Rozpuść 3 łyżki masła. Zetrzyj ser na tarce.
  3. Żółtka, białko, masło, ser, śmietanę i natkę dodaj do zmielonych ziemniaków. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Masę przełóż do małych foremek wysmarowanych resztą masła. Piecz 20 minut w 190 st.C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE