Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kuskus z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki papryki
  • 2 sztuki cukinie
  • 2 sztuki duże marchewki
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 kostka  bulionu warzywnego
  • 2-3 łyżki  oliwy
  • bazylia
  • majeranek
  • sól
  • 1 opakowanie  kaszy kuskus (bez gotowania)

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie i marchewki obieramy, kroimy niezbyt drobno.
  2. W głębokiej patelni gotujemy litr wody, rozpuszczamy kostkę bulionu, dodajemy paprykę, marchewki, miażdżony czosnek, a po chwili cukinie. Dusimy do miękkości. Dodajemy 3 łyżki oleju, mieszamy, doprawiamy. Ewentualnie dolewamy trochę wody. Dodajemy kukurydzę.
  3. Kuskus wsypujemy do dużego naczynia,wlewamy wrzątek 1 cm powyżej kaszy, odstawiamy na 5-7 minut. Mieszamy, rozdzielamy widelcem. Na środku talerza układamy warzywa. Wokół nich kuskus.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE