Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki papryki
2 sztuki cukinie
2 sztuki duże marchewki
1/2 sztuki puszki kukurydzy
1 ząbek czosnku
1 kostka bulionu warzywnego
2-3 łyżki oliwy
bazylia
majeranek
sól
1 opakowanie kaszy kuskus (bez gotowania)
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinie i marchewki obieramy, kroimy niezbyt drobno.
- W głębokiej patelni gotujemy litr wody, rozpuszczamy kostkę bulionu, dodajemy paprykę, marchewki, miażdżony czosnek, a po chwili cukinie. Dusimy do miękkości. Dodajemy 3 łyżki oleju, mieszamy, doprawiamy. Ewentualnie dolewamy trochę wody. Dodajemy kukurydzę.
- Kuskus wsypujemy do dużego naczynia,wlewamy wrzątek 1 cm powyżej kaszy, odstawiamy na 5-7 minut. Mieszamy, rozdzielamy widelcem. Na środku talerza układamy warzywa. Wokół nich kuskus.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników