Dzisiaj jest: Sobota, 12.06.2021 Imieniny: Jana i Onufrego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kuskus z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki papryki
  • 2 sztuki cukinie
  • 2 sztuki duże marchewki
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 kostka  bulionu warzywnego
  • 2-3 łyżki  oliwy
  • bazylia
  • majeranek
  • sól
  • 1 opakowanie  kaszy kuskus (bez gotowania)

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie i marchewki obieramy, kroimy niezbyt drobno.
  2. W głębokiej patelni gotujemy litr wody, rozpuszczamy kostkę bulionu, dodajemy paprykę, marchewki, miażdżony czosnek, a po chwili cukinie. Dusimy do miękkości. Dodajemy 3 łyżki oleju, mieszamy, doprawiamy. Ewentualnie dolewamy trochę wody. Dodajemy kukurydzę.
  3. Kuskus wsypujemy do dużego naczynia,wlewamy wrzątek 1 cm powyżej kaszy, odstawiamy na 5-7 minut. Mieszamy, rozdzielamy widelcem. Na środku talerza układamy warzywa. Wokół nich kuskus.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE