Dzisiaj jest: Poniedziałek, 04.03.2024 Imieniny: Kazimierza i Łucji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron bucatini z pomidorkami koktajlowymi i mozarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  makaronu bucatini (spaghetti z dziurką w środku)
  • 400 g  pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
  • 400 g  sera mozarella, pokrojonego na małe kawałeczki
  • sól
  • czarny pieprz świeżo zmielony
  • 6 łyżek  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  suszonego oregano
  • 1 sztuka drobno posiekany ząbek czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron wrzuć do dużego garnka z wrzącą posoloną wodą i ugotuj al dente. Odcedź i przełóż do duże, podgrzanej miski.
  2. Dodaj pomidory i mozarellę. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą. Posyp oregano i czosnkiem. Wymieszaj dokładnie, podawaj gorący.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE