Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 500 g makaronu bucatini (spaghetti z dziurką w środku)
- 400 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
- 400 g sera mozarella, pokrojonego na małe kawałeczki
- sól
- czarny pieprz świeżo zmielony
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 sztuka drobno posiekany ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron wrzuć do dużego garnka z wrzącą posoloną wodą i ugotuj al dente. Odcedź i przełóż do duże, podgrzanej miski.
- Dodaj pomidory i mozarellę. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą. Posyp oregano i czosnkiem. Wymieszaj dokładnie, podawaj gorący.