Dzisiaj jest: Piątek, 18.09.2020 Imieniny: Ireny i Józefa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Makaron z brokułem na migdałowych płatkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 1/2 kostki  twarogu
  • 250 g  makaronu świderki
  • garść płatków migdałowych
  • garść orzechów nerkowca
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki. Gotuj przez 8 minut w lekko osolonej wodzie.
  2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i włóż do czystego garnka. Dodaj masło i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Lekko podgrzej.
  3. Na patelni upraż orzechy nerkowca i migdały, by były lekko zrumienione.
  4. Do makaronu dodaj pokruszony ser i brokuł. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  5. Rozłóż makaron na talerze. Przed podaniem posyp uprażonymi migdałami i orzechami nerkowca.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE