Dzisiaj jest: Czwartek, 10.10.2024 Imieniny: Pauliny i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z brokułem na migdałowych płatkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 1/2 kostki  twarogu
  • 250 g  makaronu świderki
  • garść płatków migdałowych
  • garść orzechów nerkowca
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki. Gotuj przez 8 minut w lekko osolonej wodzie.
  2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i włóż do czystego garnka. Dodaj masło i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Lekko podgrzej.
  3. Na patelni upraż orzechy nerkowca i migdały, by były lekko zrumienione.
  4. Do makaronu dodaj pokruszony ser i brokuł. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  5. Rozłóż makaron na talerze. Przed podaniem posyp uprażonymi migdałami i orzechami nerkowca.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE