Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 sztuka brokuł
1/2 kostki twarogu
250 g makaronu świderki
garść płatków migdałowych
garść orzechów nerkowca
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brokuł podziel na różyczki. Gotuj przez 8 minut w lekko osolonej wodzie.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i włóż do czystego garnka. Dodaj masło i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Lekko podgrzej.
- Na patelni upraż orzechy nerkowca i migdały, by były lekko zrumienione.
- Do makaronu dodaj pokruszony ser i brokuł. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Rozłóż makaron na talerze. Przed podaniem posyp uprażonymi migdałami i orzechami nerkowca.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka