Dzisiaj jest: Wtorek, 05.07.2022 Imieniny: Karoliny i Antoniego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Makaron z sosem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  makaronu (najlepiej z mąki razowej)
  • cebula
  • 2 sztuki marchewki
  • pietruszka
  • ćwiartka selera
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • 10 dag  ostrego żółtego sera
  • 3 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, obrać, opłukać. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Na tarce z drobnymi oczkami zetrzeć marchew, pietruszkę i seler, dodać do cebuli, podsmażyć, mieszając. Dolać tyle wody, aby przykryła warzywa i dusić 10-15 min. Dodać przecier pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem, suszonymi ziołami.
  2. Trzymać na wolnym ogniu ok. 5 min. Makaron ugotować w dużej ilości wody osolonej, odcedzić, rozłożyć na talerzach, polać sosem, żółtym serem startym na tarce z dużymi oczkami.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE