Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 30 dag makaronu (najlepiej z mąki razowej)
- cebula
- 2 sztuki marchewki
- pietruszka
- ćwiartka selera
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- tymianek
- bazylia
- 10 dag ostrego żółtego sera
- 3 łyżki oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyć, obrać, opłukać. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Na tarce z drobnymi oczkami zetrzeć marchew, pietruszkę i seler, dodać do cebuli, podsmażyć, mieszając. Dolać tyle wody, aby przykryła warzywa i dusić 10-15 min. Dodać przecier pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem, suszonymi ziołami.
- Trzymać na wolnym ogniu ok. 5 min. Makaron ugotować w dużej ilości wody osolonej, odcedzić, rozłożyć na talerzach, polać sosem, żółtym serem startym na tarce z dużymi oczkami.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis