Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
30 dag makaronu (najlepiej z mąki razowej)
cebula
2 sztuki marchewki
pietruszka
ćwiartka selera
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
tymianek
bazylia
10 dag ostrego żółtego sera
3 łyżki oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyć, obrać, opłukać. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Na tarce z drobnymi oczkami zetrzeć marchew, pietruszkę i seler, dodać do cebuli, podsmażyć, mieszając. Dolać tyle wody, aby przykryła warzywa i dusić 10-15 min. Dodać przecier pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem, suszonymi ziołami.
- Trzymać na wolnym ogniu ok. 5 min. Makaron ugotować w dużej ilości wody osolonej, odcedzić, rozłożyć na talerzach, polać sosem, żółtym serem startym na tarce z dużymi oczkami.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis