Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Makaron z sosem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  makaronu (najlepiej z mąki razowej)
  • cebula
  • 2 sztuki marchewki
  • pietruszka
  • ćwiartka selera
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • 10 dag  ostrego żółtego sera
  • 3 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, obrać, opłukać. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Na tarce z drobnymi oczkami zetrzeć marchew, pietruszkę i seler, dodać do cebuli, podsmażyć, mieszając. Dolać tyle wody, aby przykryła warzywa i dusić 10-15 min. Dodać przecier pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem, suszonymi ziołami.
  2. Trzymać na wolnym ogniu ok. 5 min. Makaron ugotować w dużej ilości wody osolonej, odcedzić, rozłożyć na talerzach, polać sosem, żółtym serem startym na tarce z dużymi oczkami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE