Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki mąki
- sól
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- olej
- 450 g warzyw na patelnię
- 200 g serka topionego śmietankowego
- 1 szczypta przyprawy uniwersalnej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę wymieszaj z mlekiem, szczyptą soli i 3 łyżkami wody. Ciasto wylewaj porcjami na rozgrzany olej. Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Zdejmij z ognia i zabezpiecz przed wystygnięciem.
- Do dość dużego garnka wlej szklankę wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj. Następnie dołóż serek topiony i mieszając, zagotuj. Na końcu dopraw przyprawą uniwersalną.
- Warzywa przygotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie połącz je z sosem serowym. Całość przez chwilę podgotuj. Tak przygotowany farsz nakładaj na naleśniki i starannie zwijaj.
- Podawaj jeszcze gorące.
Źródło przepisu: przyślij przepis!