Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Naleśniki z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mleka
  • 2 szklanki  mąki
  • sól
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • olej
  • 450 g  warzyw na patelnię
  • 200 g  serka topionego śmietankowego
  • 1 szczypta  przyprawy uniwersalnej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z mlekiem, szczyptą soli i 3 łyżkami wody. Ciasto wylewaj porcjami na rozgrzany olej. Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Zdejmij z ognia i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  2. Do dość dużego garnka wlej szklankę wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj. Następnie dołóż serek topiony i mieszając, zagotuj. Na końcu dopraw przyprawą uniwersalną.
  3. Warzywa przygotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie połącz je z sosem serowym. Całość przez chwilę podgotuj. Tak przygotowany farsz nakładaj na naleśniki i starannie zwijaj.
  4. Podawaj jeszcze gorące.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE