Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mleka
  • 2 szklanki  mąki
  • sól
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • olej
  • 450 g  warzyw na patelnię
  • 200 g  serka topionego śmietankowego
  • 1 szczypta  przyprawy uniwersalnej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z mlekiem, szczyptą soli i 3 łyżkami wody. Ciasto wylewaj porcjami na rozgrzany olej. Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Zdejmij z ognia i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  2. Do dość dużego garnka wlej szklankę wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj. Następnie dołóż serek topiony i mieszając, zagotuj. Na końcu dopraw przyprawą uniwersalną.
  3. Warzywa przygotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie połącz je z sosem serowym. Całość przez chwilę podgotuj. Tak przygotowany farsz nakładaj na naleśniki i starannie zwijaj.
  4. Podawaj jeszcze gorące.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE