Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Oliwki marynowane z koprem włoskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk zielonych oliwek ze słoika
  • 75 sztuk kopru włoskiego (bulwy)
  • kilka piórek kopru włoskiego
  • 6 sztuk ziaren kolendry
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki osączyć i włożyć do miski. Koper włoski pokroić w bardzo cienkie paski. Piórka kopru włoskiego opłukać, otrząsnąć z wody i bardzo drobno posiekać. Dodać do oliwek.
  2. Kolendrę rozgnieść w moździerzu i dodać do miski. Czosnek obrać, drobno posiekać i wymieszać z oliwą. Wlać sok cytrynowy, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć do zamykanego naczynia. Odstawić na co najmniej 48 godzin, aby oliwki naciągnęły.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE